Εργαλεία τηλεδιάσκεψης / τηλεργασίας

 

Όλα τα χρήσιμα εργαλεία της τηλεργασίας για εργαζόμενους κι εργοδότες.

Στον τομέα της τηλεργασίας δύο είναι οι λέξεις κλειδιά: τηλεδιάσκεψη και έλεγχος από απόσταση. Θεωρούμε δεδομένο ότι σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία τηλεδιασκέψεων μεταξύ 2 ή περισσότερων ατόμων, αναλόγως των απαιτήσεων της ομάδας εργασίας. Αυτό που πρωτίστως πρέπει να έχει εξασφαλιστεί είναι ότι ο υπολογιστής είναι πλήρως εξοπλισμένος με τα περιφερειακά που απαιτούνται, τα οποία είναι απαραίτητο να είναι πολύ καλής ποιότητας έτσι ώστε και η video-κλήση να είναι ποιοτική. Τέτοια περιφερειακά είναι η κάμερα, τα ακουστικά, τα ηχεία και το μικρόφωνο, που σε περίπτωση συμμετοχής πάνω από 2 άτομα θα πρέπει να είναι χώρου ώστε να λαμβάνει τον ήχο από απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων κυκλικά. Για τις τηλεδιασκέψεις 2 ατόμων καλό είναι να προτιμώνται τα σετ ακουστικά-μικρόφωνο.

Οι πιο γνωστές και αξιόπιστες πλατφόρμες για μια ποιοτική τηλεδιάσκεψη

Όλες οι παρακάτω πλατφόρμες λειτουργούν και στα κινητά smartphone, android ή ios, γεγονός που επιτρέπει ακόμα και σε εργαζόμενους που δεν έχουν σπίτι τους επιτραπέζιο υπολογιστή ή laptop να μπορούν να συμμμετέχουν, γιατί ελάχιστοι πλέον είναι οι χρήστες που δεν διαθέτουν smartphone. Οι πιο γνωστές και το πιο σημαντικό ελεύθερες πλατφόρμες video-κλήσεων είναι αυτές που παρουσιάζονται στη συνέχεια. Μεταξύ τιους υπάρχουν ελάχιστες διαφορές και εναπόκειται στους χρήστες να επιλέξουν αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους έχοντας ως κριτήριο την εργονομία και το φιλικό περιβάλλον (interface) της κάθε πλατφόρμας.

1. Skype

https://www.skype.com/el/get-skype/

2. Zoom Meeting

https://www.zoom.us/

3. FreeConference

https://hello.freeconference.com/login/sign-up

4. Google Hangouts

https://hangouts.google.com/

5. Cisco Webex Meetings

https://www.webex.com/

Έλεγχος του υπολογιστή από απόσταση

Χάρη στις δυνατότητες του διαδικτύου είναι εδώ και αρκετά χρόνια εφικτός ο έλεγχος του υπολογιστή μας από απόσταση, με τη χρησιμοποίηση ενός προγράμματος που επιτρέπει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία μας. Προϋπόθεση είναι τα παρακάτω προγράμματα να είναι εγκατεστημένα και στους δύο υπολογιστές, δηλαδή σε αυτόν που χρησιμοποιείται στην εργασία και σε αυτόν που έχουμε στο σπίτι ή σε οποιονδήποτε αάλλο χώρο ςεκτός της εργασίας. Ακολουθώντας τις οδηγίες μπορούμε πανεύκολα να εργαστούμε κάνοντας χρήση του προγράμματος που θα επιλέξουμε από τα παρακάτω πιο δημοφιλή που προτείνουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

1.teamviewer

https://www.teamviewer.com/en/teamviewer-automatic-download/

2.Mikogo

https://www.mikogo.com/download/

3.ThinVNC

https://sourceforge.net/projects/thinvnc/files/latest/download

4.AnyDesk

https://anydesk.com/el

5.UltraVNC

https://www.uvnc.com/downloads/ultravnc.html

 

To teleworking.gr είναι μια πρωτοβουλία του EILD.