5 βήματα για σωστή διαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού

Η πρόσληψη εργαζομένων είναι μια τεράστια ευθύνη. Πριν την πρόσληψη κανείς, πρέπει να είναι βέβαιος και να αναλύσει προσεκτικά τις ανάγκες της επιχείρησης.  Αν είστε όπως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που απλά δεν έχουν χρόνο να κάνουν ότι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε όταν πρόκειται για τη διαχείριση των υπαλλήλων .Το άρθρο έχει ως στόχο να περιγράψει πέντε βήματα που μπορείτε να λάβετε αμέσως τώρα ώστε  να διαχειρίζεστε καλύτερα τους υπαλλήλους σας. Η αποτυχία να ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε προβλήματα για την επιχείρησή σας.  Πρόβλημα που θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί.

Βήμα  1

Δημοσίευση  εγχειριδίου εταιρίας.

Οι  εργοδότες δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το συγκρατημένο γέλιο σε απλή αναφορά του εγχειριδίου εταιρείας. Ποιος έχει χρόνο για τέτοιο; Εκτός αυτού, κανείς δεν τα διαβάζει έτσι κι αλλιώς. Εάν αυτές είναι οι σκέψεις σας, τότε ξανασκεφτείτε το. Κάντε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα εγχειρίδιο της  εταιρείας  και στη συνέχεια να προτρέψτε  κάθε εργαζόμενο να το διαβάσει. Επίσης, ζητήστε από κάθε  κάθε εργαζόμενο να υπογράψει μια δήλωση λέγοντας ότι έχει διαβάσει το εγχειρίδιο. Τοποθετήστε τη δήλωση που υπεγράφη στο προσωπικό τους αρχείο όπου θα πρέπει να παραμείνει για όποτε χρειαστεί.

Βήμα  2

Δημιουργία αρχείων για Ευαίσθητα Δεδομένα των Εργαζομένων

θα έχει πολλά  δεδομένα εργαζομένων που σχετίζονται με τα έγγραφα για να παρακολουθείτε και εσείς πρέπει να έχετε μια θέση για να αποθηκεύσετε όλα, με ασφάλεια, και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μισθοδοσία, πληροφορίες για την υγεία ασφάλισης, πιστοποιήσεις συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών λήξης, σχόλια των επιδόσεων, και θετικά σχόλια απο τους πελάτες καθώς και αρνητικά σχόλια από τους πελάτες ή των εποπτών είναι μερικά από τα έγγραφα που πρέπει να έχετε.

Βήμα 3

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα

Για μια επιχείρηση  που λειτουργεί  με "κανονικές" ώρες λειτουργίας και με λίγους υπαλλήλους, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η δημιουργία ενός προγράμματος είναι περιττή. Αλλά αν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, μπορείτε μόνο να υποθέσετε ότι οι υπάλληλοί σας γνωρίζουν πότε πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία. Η δημιουργία χρονοδιαγράμματος είναι μια καλή συνήθεια, ειδικά αν σκοπεύετε να έχετε πολλούς υπαλλήλους . Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα εργασίας για τους υπαλλήλους σας και το τοποθετήστε το κάπου που να είναι ορατό από όλους.

 

Βήμα 4

Εκτελέστε περιοδικές αξιολογήσεις των εργαζομένων

Οι αξιολογήσεις των εργαζομένων  ή τα σχόλια των επιδόσεων  τείνουν να είναι πιο σημαντικό για τον εργαζόμενο από ό, τι είναι για τον εργοδότη. Οι εργαζόμενοι θέλουν να γνωρίζουν πώς τα πηγαίνουν και πότε θα είναι επιλέξιμοι  για αύξηση των αμοιβών. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικές  για την ολοκλήρωση των εργαζομένων οι  αξιολογήσεις, περιλαμβανομένων και νομικών. Μια ανασκόπηση των εργαζομένων είναι ένα από τα λίγα πράγματα που έχετε, εγγράφως και υπογεγραμμένο και από τον υπάλληλο και τον εργοδότη, που περιγράφει με σαφήνεια τις επιδόσεις του εργαζομένου στην εργασία. Εάν ποτέ χρειαστεί να να φύγει  ο εργαζόμενος ή να λάβει άλλα μέτρα, θα έχετε αυτό το φάκελο.

Βήμα  5

Κρατάτε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας

θα πρέπει  οι έξοδοι κινδύνου να επισημαίνονται ευκρινώς και χωρίς ακαταστασία. Υπάρχουν νόμοι και με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφώνεστε που καλύπτουν  τα πάντα, από την αποθήκευση των επικίνδυνων χημικών ουσιών έως την απόσπαση των δελτίων σε κοινόχρηστους χώρους όπου οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται.

Ίσως  αυτά τα πέντε βήματα να μοιάζουν  πολύ δουλειά ειδικά όταν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο. Ένας τρόπος που μπορείτε να διαχειριστείτε τους υπαλλήλους σας και ακόμη να έχετε χρόνο να κάνετε όλα τα άλλα καθήκοντα σας είναι να αγοράσετε λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη διαχείριση των εργαζομένων.