10 οφέλη της τηλεργασίας για τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις

Τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω της πανδημίας η τηλεργασία εδραιώνεται ως νέα μορφή εργασίας. Καθώς γίνεται δημοφιλής αυτός ο τρόπος εργασίας, ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη που επιφέρει για τους εργοδότες:

 

Αυξημένη Παραγωγικότητα

Οι περισσότεροι εργοδότες φοβούνται ότι η δυνατότητα των εργαζομένων να εργάζονται από το σπίτι θα τους αναγκάσει να αγνοούν τις πολιτικές της εταιρείας. Επίσης, φοβούνται ότι οι υπάλληλοί τους θα αποτύχουν όταν πρόκειται να χειριστούν κάποια από τα έργα της εταιρείας. Σε αντίθεση με αυτή την αντίληψη, οι εργαζόμενοι τείνουν να είναι πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται από το σπίτι παρά όταν βρίσκονται στον χώρο εργασίας.

Ενώ εργάζονται από το σπίτι, οι εργαζόμενοι επικεντρώνονται περισσότερο στη δουλειά τους, καθώς υπάρχουν λίγες διακοπές. Επιπλέον, η εργασία από το σπίτι επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται σε ένα πρόγραμμα που αντανακλά τον τρόπο ζωής τους και να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βελτιωμένο ηθικό και ποιότητα της εργασίας

Με την τηλεργασία, ως εργοδότης, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της εργασίας ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα.

• Προγραμματισμένες συνεδριάσεις και ευθύνες καθηκόντων κάθε μέρα με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

• Εστίαση στην εργασία σας χωρίς περισπασμούς.

• Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι ο λόγος που δυσανασχετούν να πηγαίνουν στην εργασία τους είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Αφήνοντας τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το ηθικό τους καθώς δεν αλληλεπιδρούν με συναδέλφους που δεν συμπαθούν.

• Επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, τους δίνετε μια αίσθηση ευθύνης και αισθάνονται ενεργοποιημένοι για να ολοκληρώσουν την εργασία τους έγκαιρα.

 

Αυξημένο επίπεδο ευελιξίας

Με την εργασία από το σπίτι, μπορείτε να προγραμματίσετε την εργασία σας, έτσι ώστε αυτό που κάνετε στο σπίτι να είναι εξαιρετικά παραγωγικό. Μερικοί άνθρωποι είναι παραγωγικοί στις πρώτες πρωινές ώρες ενώ άλλοι το αντίθετο. Όποια και αν είναι η περίπτωση, η τηλεργασία είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι υπάλληλοί σας μπορούν να δίνουν ό, τι καλύτερο μπορούν και να εργαστούν στην πιο κατάλληλη στιγμή. Ομοίως, με την τηλεργασία, μπορείτε να ισορροπήσετε την εργασία σας με άλλες ευθύνες στη ζωή σας.

 

 

 

Πρόσθετες ώρες εργασίας

Ο χρόνος που δαπανούν οι υπάλληλοί για τη μετακίνηση προς και από την εργασία είναι μέρος του χρόνου που ξοδεύουν οι εργαζόμενοι. Η εφαρμογή της τηλεργασίας σε μια επιχείρηση δίνει την δυνατότητα στο εργαζόμενο  να απασχολείται περισσότερες ώρες σε μια μέρα.

Μειωμένες απαιτήσεις γραφείου

Αν δώσετε στους εργαζομένους σας την ελευθερία να εργάζονται από το σπίτι, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της τηλεργασίας για τις επιχειρήσεις παίρνοντας  αυτή την απόφαση. Συγκεκριμένα, μειώνετε το κόστος γραφείου περιορίζοντας τις απαιτήσεις χώρου και επίπλων, πράγμα που αποτελεί έναν καλό τρόπο μείωσης του συνολικού κόστους. Ο επιπλέον χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους οργανωτικούς σκοπούς. Μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε το χώρο σε κάποιον άλλο. Στο τέλος, η τηλεργασία θα μειώσει το συνολικό κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας κατά σχεδόν 30%.

 

Βελτιωμένος ρυθμός διατήρησης των εργαζομένων

Εάν υιοθετήσετε την τηλεργασία στην εταιρεία σας, μπορείτε να διατηρήσετε τους καλύτερους υπαλλήλους σας. Για παράδειγμα, μερικοί από αυτούς ενδέχεται να μην διαχειρίζονται ημερήσιες μετακινήσεις λόγω διαφόρων προσωπικών λόγων. Αυτούς τους υπαλλήλους μπορείτε να τους απασχολείται μέσω της τηλεργασίας. Αυτό σας απαλλάσσει από το άγχος της αναζήτησης ενός νέου υπαλλήλου για τη θέση αυτή. Αποφεύγετε επίσης τον χρόνο που απαιτείται για να προσανατολίσετε το νέο άτομο. Ομοίως, η τηλεργασία σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε στους εργαζόμενους την ευκαιρία να εργαστούν για εσάς. Ως εργοδότης με τέτοιους υπαλλήλους, βεβαιωθείτε ότι παρέχετε πλατφόρμες κοινωνικής αλληλεπίδρασης για όλους τους υπαλλήλους σας έτσι ώστε να γνωρίζουν με άμεσο τρόπο θέματα που αφορούν την επιχείρηση.

 

Συνέχεια των αρχικών προγραμμάτων

Ένας άλλο όφελος της τηλεργασίας για τους εργοδόοτες είναι ότι ελαχιστοποιεί τις καθυστερήσεις των εργασιών λόγω ασθένειας. Αντί να αρρωστήσουν, οι τηλεργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων τους. Η τηλεργασία είναι επίσης αποτελεσματική στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων και άλλων περιστατικών όπως η καθυστέρηση λόγω κυκλοφορίας ή μετακίνησης σε καιρικές συνθήκες.

 

Εύρεση ταλέντων

Το επόμενο πλεονέκτημα της τηλεργασίας είναι ότι υιοθετώντας την τηλεργασία στην επιχείρηση σας, μπορείτε να προσλάβετε μόνο τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους υπαλλήλους χωρίς να τίθεται κάποιος περιορισμός στη γεωγραφική θέση. Επιπλέον, ο ρυθμός παραγωγής των απομακρυσμένων εργαζομένων τείνει να είναι υψηλότερος από εκείνους που εργάζονται σε ένα περιβάλλον γραφείου δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί στο σπίτι.

 

Μεγιστοποίηση του χρόνου σας

Εάν εκμεταλλεύεστε μια μικρή επιχείρηση, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε ακόμα και ένα λεπτό του χρόνου σας. Με την εργασία από το σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη την ώρα που έχετε στη διάθεσή σας το μέγιστο. Επιπλέον, οι υπάλληλοί σας θα αισθανθούν ότι τους έχετε δώσει μεγάλη ελευθερία. Αυτό το συναίσθημα αυξάνει το επίπεδο εμπιστοσύνης που αισθάνονται προς την εταιρεία σας. Οι ευτυχείς εργαζόμενοι τείνουν να παραμένουν περισσότερο στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να σας εξοικονομούν το άγχος της πρόσληψης και της κατάρτισης νέων εργαζομένων από καιρό σε καιρό.

 

Βελτιωμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των εργαζομένων

Για να επιτρέψετε την τηλεργασία στην εταιρεία σας, οι υπάλληλοί σας πρέπει να σας εμπιστεύονται. Θα επιτύχουν τους καθημερινούς στόχους τους αν το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι θα είστε δίκαιοι και θα τους πληρώσετε εγκαίρως. Η αποδοχή αυτού του είδους των ρυθμίσεων εργασίας βελτιώνει την ικανότητά σας να παρέχετε στους εργαζομένους ελευθερία χωρίς επιφύλαξη.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται εμπιστοσύνη και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αποφύγουν τη διάσπαση αυτής της εμπιστοσύνης. Με τα πολυάριθμα οφέλη της τηλεργασίας, πολλές επιχειρήσεις αγκαλιάζουν τη λύση τηλεδιάσκεψης για να κάνουν τηλεργασία. Έτσι, πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν πιο εμφανή την παρουσία τους στην εργασία.

To teleworking.gr είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου Άρατος.