Ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι

Φανταστείτε τον κόσμο δέκα χρόνια πριν και προσπαθήστε να αναλογιστείτε τι στερούνταν όλοι μας τότε. Ποιες τεράστιες ανακαλύψεις έχουν λάβει χώρα αυτή τη δεκαετία και πόσο έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής μας; Η καθημερινότητα έχει σαφώς ωφεληθεί από τις εφευρέσεις και αναβαθμίσεις των πλέον ταλαντούχων επιστημόνων. Την ίδια στιγμή, παγκοσμίως οικοδομείται ένα δίκτυο που ελαχιστοποιεί τις αποστάσεις και διευρύνει την σύνδεση ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Στον επαγγελματικό τομέα, η βιομηχανία έχει πάρα πολλά να πάρει από καινοτομίες όπως το 5G και το ευρυζωνικό internet.

Τα πάντα εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και η κάθε επιχείρηση καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να το καταφέρει, είναι απαραίτητη η προσαρμογή των τεχνικών και των μεθόδων που υιοθετούνται από τη γραμμή παραγωγής, αλλά και το προσωπικό εν γένει.

Αν δεν μπορέσει η εταιρεία να συμβαδίσει με την πρόοδο που συντελείται στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται, τότε οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Η σημασία της επικοινωνίας τον 21ο αιώνα επαγγελματικά

Είναι εξαιρετικής σημασίας η επικοινωνία στον επαγγελματικό στίβο, τόσο μεταξύ των διαφόρων τμημάτων μιας επιχείρησης, όσο και ανάμεσα στην εταιρεία και το πελατολόγιό της. Πρόκειται για τη βιτρίνα που διαφημίζει στο ευρύ κοινό και επομένως οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική ως προς την ποιότητα της επικοινωνίας σε κάθε επίπεδο.

Οι τελευταίες εξελίξεις μάλιστα, με την πανδημία που έπληξε τον επιχειρηματικό (και όχι μόνο) κόσμο με τέτοια δεινότητα, έχουν επιφέρει τεράστιες αλλαγές.

Όροι όπως η τηλεδιάσκεψη και η απομακρυσμένη εργασία (remote work) σαφώς και προϋπήρχαν του 2019. Ωστόσο, μέσα από την μοναδική αυτή εμπειρία που ζήσαμε όλοι αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη για εναλλακτικές μορφές συνδεσιμότητας.

Πλέον οι επιχειρήσεις κατανόησαν πλήρως πόσο σημαντικό είναι για μία επιχείρηση να παραμένει σε απευθείας σύνδεση με τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να μιλήσουν μεταξύ τους και να επιλύσουν τυχόν ζητήματα που ανέκυπταν in real time, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσαν το αίσθημα της ομαδικότητας και απέφυγαν την κοινωνική απομόνωση.

Σε ένα τόσο αβέβαιο τοπίο για τους πελάτες, η επικοινωνία ήταν εκείνη που κράτησε την αγορά ενωμένη και την απέτρεψε από το να καταρρεύσει ολοσχερώς. Οι πελάτες είχαν στη διάθεσή τους μια σειρά από εργαλεία, έτσι ώστε να υπερκεράσουν τα εμπόδια που προέκυπταν εν μέσω Covid-19.

Ηλεκτρονικά καταστήματα με ενημερωμένη διαθεσιμότητα ανά προϊόν, άμεση υποστήριξη μέσα από το τηλέφωνο, το email και το live chat, καθώς και πολλά ακόμη στοιχεία που συνέθεσαν στο τέλος ένα πρωτοπόρο και απόλυτα ασφαλές αγοραστικό περιβάλλον.

Εν μέσω συγκλονιστικών αλλαγών σε ολόκληρο τον πλανήτη, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον δεδομένο. Τα πάντα είναι ρευστά και αυτό που πρόκειται να προσδιορίσει το μέλλον των επιχειρήσεων είναι ο βαθμός ευελιξίας τους. Κατά πόσο είναι ανοιχτή μια εταιρεία στην αλλαγή;

Πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας, την στοχοθεσία αλλά και το οργανόγραμμά της; Επιβάλλεται φυσικά η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, όπως και η αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού που θα εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εσείς είστε έτοιμοι για μια τέτοια αλλαγή στο εργασιακό σας περιβάλλον;

 

Πηγή: https://www.angroid.gr/android-news/o-sygchronos-tropos-epikoinonias-sto-pagkosmio-gignesthai

To teleworking.gr είναι μια πρωτοβουλία του EILD.